Hvad der frembringer denne verden er vanvittigt, ligesom det, det frembringer. Virkelighed er ikke vanvid, og vi har virkelige tanker såvel som vanvittige. “Mine meningsløse tanker viser mig en meningsløs verden.”

“Jeg er urolig fordi jeg ser en meningsløs verden.” Vanvittige tanker foruroliger. Kun kaos hersker i en verden, der repræsenterer kaotisk tænkning, og kaos er lovløshed.

“En meningsløs verden skaber frygt.” Men sådan en verden er ikke virkelig. Vi har givet den illusion af virkelighed og har lidt under vores tro på den.

“Gud skabte ikke en meningsløs verden.” Gud er kilden til al mening, og alt, hvad der er sandt, er i Hans sind. Det er også i vores sind, fordi han skabte det med os.

“Mine tanker er billeder, jeg har lavet.” Lidelse og tab og død viser os, at vi kun ser repræsentationen afvores vanvittige tanker og ikke tillader vores virkelige tanker at kaste deres velgørende lys på det, vi ser. Men vi kan være sikre på Gud. Vores Vilje er Hans, og vi vil ikke anbringe andre guder foran Ham.

Nyd Davids meditation over disse fem lektioner.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s