Lektion 21: ”Jeg er fast besluttet på at se tingene på en anden måde.” Denne lektion sætter fokus på situationer, som vækker vrede i os, og beder os se disse på en anden måde.

Vrede beskrives i Kurset som en følelsesmæssig reaktion fra mild irritation til raseri, og som i virkeligheden er et slør over intenst raseri. Dette gælder for al vrede uanset form eller grad. – Jesus siger her: ”Husk, at du faktisk ikke forstår hvad der vækker vrede i dig, og at intet af det du tror i den forbindelse betyder noget.” Han siger også, at der er en tro på ”at visse former for angreb er mere retfærdige end andre.”

 Lektion 22. ”Det jeg ser er en form for hævn.” Fordi vi projicerer vores vrede ud på verden, ser det ud som om, der er hævn parat til at ramme os. Vores angreb opfatter vi derfor som et selvforsvar. Denne onde cirkel af angreb og modangreb er heldigvis ren fantasi.

Lektion 23: ”Jeg kan undslippe den verden jeg ser ved at opgive angrebstanker.” Jesus siger her, at vi må lære, ”at det er disse tanker du ikke ønsker” og at ” Du ser den verden du har lavet, men du ser ikke dig selv som billedmageren”.

Han fortæller os , at vi ikke er fanget i den verden vi ser, fordi dens årsag kan ændres, og at de de to første skridt i den proces kræver vores samarbejde.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s